Obsah:

Prečo sa pri DLCO používa oxid uhoľnatý?
Prečo sa pri DLCO používa oxid uhoľnatý?

Video: Prečo sa pri DLCO používa oxid uhoľnatý?

Video: Prečo sa pri DLCO používa oxid uhoľnatý?
Video: 03 Декодирование кодов низкой плотности (LDPC) алгоритмом Sum-Product 2024, Júl
Anonim

Vdýchnutý CO je použité pretože má veľmi vysokú afinitu k hemoglobínu. CO má 200 až 250 krát väčšiu afinitu k hemoglobínu ako kyslík. Pretože anémia sa môže znížiť Dlco , všetky výpočty Dlco sú upravené na koncentráciu hemoglobínu, aby sa štandardizovali merania a interpretácia.

Okrem toho, prečo sa okrem toho používa na meranie difúznej kapacity?

Oxid uhoľnatý je použité na klinický test z difúzna kapacita (Dlco), pretože jeho extrémna avidita pre hemoglobín umožňuje protitlaku difúzia považovať za zanedbateľné.

Následne je otázkou, čo je dobré DLCO? Priemerné hodnoty pre DLCO a DLCO /VA boli 28,05 ± 5,07 ml/min/mmHg, 4,569 ± 0,694 ml/min/mmHg/l u mužov a 20,79 ± 4,03 ml/min/mmHg, 4,695 ± 0,743 ml/min/mmHg/l v uvedenom poradí.

Ľudia sa tiež pýtajú, čo spôsobuje zníženie DLCO?

IV. Príčiny: Znížené DLCO

  • Chronická pľúcna embólia.
  • Kongestívne srdcové zlyhanie.
  • Intersticiálna choroba pľúc pred PFT reštriktívnymi zmenami pľúc.
  • Primárna pľúcna hypertenzia.
  • Ochorenie spojivového tkaniva s postihnutím pľúc. Dermatomyozitída alebo polymyozitída. Zápalové ochorenie čriev. Reumatoidná artritída.

Je perfúzia CO2 obmedzená?

Kyslík aj oxid uhličitý výmena je perfúzia - obmedzené . Difúzia plynov dosahuje rovnováhu jednu tretinu cesty cez kapilárne/alveolárne rozhranie. medzitým oxid uhličitý parciálny tlak klesá z PVCO2 46 mmHg na PaCO2 40 mmHg v alveolárnych kapilárach kvôli PACO2 40 mmHg.

Odporúča: