Môže sa bronchitída zmeniť na chrípku?
Môže sa bronchitída zmeniť na chrípku?

Video: Môže sa bronchitída zmeniť na chrípku?

Video: Môže sa bronchitída zmeniť na chrípku?
Video: M. Šóth: Chrípku treba vyležať a liečiť jej príznaky 2024, Júl
Anonim

Zápal priedušiek je obzvlášť znepokojujúce sa môže vyvinúť do zápal pľúc alebo stále bežnejšia chronická obštrukčná choroba pľúc (CHOCHP). Príznaky zápal priedušiek môže byť podobný súboru chrípka : kašeľ, únava, horúčka alebo zimnica - ale môžu zahŕňať aj nepríjemné pocity na hrudníku a tvorbu hlienu.

Vzhľadom na to, môžete dostať bronchitídu z chrípky?

Najčastejšie tie isté vírusy, ktoré dávajú ty prechladnutie alebo chrípka spôsobiť akútne zápal priedušiek . Ale niekedy to spôsobujú baktérie. V oboch týchto prípadoch, keď vaše telo bojuje s choroboplodnými zárodkami, vaše priedušky napučiavajú a urobiť viac hlienu.

Rovnako tak sa môže bronchitída zmeniť na nachladnutie? Zápal priedušiek - niekedy odporúčané do ako hrudník chladný - vzniká vtedy, ak sú dýchacie cesty vo vašich pľúcach zapálené a vytvárajú príliš veľa hlienu. Existujú dva základné typy zápal priedušiek : Akútne zápal priedušiek je bežnejší a zvyčajne je spôsobený vírusovou infekciou. Akútne zápal priedušiek môže byť tiež nazývaný hrudník chladný.

Môže sa potom bronchitída zmeniť na zápal pľúc?

Bronchitída môže viesť k zápal pľúc ak nevyhľadáte liečbu. Zápal pľúc je infekcia v jednom alebo oboch pľúcach. Ak zápal priedušiek sa nelieči, infekcia môcť cestovanie z dýchacích ciest do pľúca. To môcť viesť k zápal pľúc.

Je bronchitída rovnaká ako chrípka?

The chrípka je úplne odlišný od bežného nachladnutia. Avšak, chrípka vírus veľmi rýchlo mutuje a vakcína neposkytuje ochranu proti všetkým kmeňom. Zápal priedušiek . Zápal priedušiek je zápal dýchacích ciest vedúcich do pľúc.

Odporúča: