Môže sa chronická bronchitída zmeniť na emfyzém?
Môže sa chronická bronchitída zmeniť na emfyzém?

Video: Môže sa chronická bronchitída zmeniť na emfyzém?

Video: Môže sa chronická bronchitída zmeniť na emfyzém?
Video: 10 Warning Signs of Cancer You Should Not Ignore 2024, Júl
Anonim

Hlavný rozdiel medzi týmito podmienkami je ten chronická bronchitída spôsobuje častý kašeľ s hlienom. Hlavným príznakom emfyzém je dýchavičnosť. Emfyzém môže niekedy vzniknúť kvôli do genetika. Dedičný stav nazývaný nedostatok alfa-1-antitrypsínu môže spôsobiť niektoré prípady emfyzém.

Keď to vezmeme do úvahy, spôsobuje emfyzém chronickú bronchitídu?

Emfyzém a chronická bronchitída sú dve najbežnejšie stavy, ktoré prispievajú k CHOCHP. Chronická bronchitída je zápal sliznice priedušiek, ktoré prenášajú vzduch do a zo vzduchových vakov (alveol) v pľúcach. Je charakterizovaná každodennou produkciou kašľa a hlienu (spúta).

Okrem toho je chronická bronchitída formou CHOCHP? Chronická bronchitída je jeden typ CHOCHP ( chronický obštrukčná choroba pľúc). Zapálené priedušky produkujú veľa hlienu. To vedie k kašľu a ťažkostiam s dýchaním. Fajčenie cigariet je najbežnejšie príčina.

V súlade s tým je horší emfyzém alebo chronická bronchitída?

Časom emfyzém oslabuje alveoly a ničí pružnosť pľúcnych dýchacích ciest. Ako výsledok, emfyzém trpiaci pociťujú dýchavičnosť a neustály boj s dýchaním. Chronická bronchitída je opakom emfyzém . Táto podmienka príčiny pľúca človeka sa veľmi zapália.

Je CHOCHP kombináciou bronchitídy a emfyzému?

Tieto dva podtypy CHOCHP zvyčajne koexistovať Chronický zápal priedušiek ovplyvňuje dýchacie cesty, pričom emfyzém ovplyvňuje vzduchové vaky. A hoci to znie dostatočne zreteľne, obe môžu spôsobiť ťažkosti s dýchaním a tieto dve podmienky zvyčajne existujú súčasne.

Odporúča: