Kedy by som mal prestať užívať doplnky železa?
Kedy by som mal prestať užívať doplnky železa?

Video: Kedy by som mal prestať užívať doplnky železa?

Video: Kedy by som mal prestať užívať doplnky železa?
Video: Iron Tablets | How To Take Iron Tablets | How To Reduce Iron Supplement Side Effects (2018) 2024, Jún
Anonim

Po železo anémia z nedostatku je upravená, suplementácia železa by mala pokračovať 3 mesiace, aby sa doplnilo železo obchody; V závislosti od vašej situácie môže váš lekár potrebovať sledovať hladinu vášho hemoglobínu a červených krviniek ďalších 3 až 6 mesiacov.

Kedy môžem v tejto súvislosti prestať užívať železné pilulky?

Väčšina ľudí sa začne cítiť lepšie po niekoľkých dňoch užívanie železných piluliek . ale urobiť nie prestať brať the pilulky aj keď sa cítite lepšie. Vy bude potrebovať ber ďalej the pilulky niekoľko mesiacov na vybudovanie železo vo svojom tele.

Okrem toho, budem musieť navždy užívať doplnky železa? - Môžeš potrebovať udržať príjem železa niekoľko mesiacov na vybudovanie svojho železo rezervy a zabráňte návratu anémie. Vziať tvoj pilulky tak dlho, ako vám odporučí lekár, aj keď majú vaše príznaky mať vylepšený. Diéta a výživa.

ako dlho by ste mali užívať železné tablety?

Váš lekár bude nechaj ty vedieť ako dlho budeš mať zobrat the doplnok železa . Obvykle po vašom hemoglobíne a železo úrovne sú späť do normálne, budeš ďalej zobrat the doplnok železa na ďalších šesť mesiacov. potom budeš mať pravidelné krvné testy do zmerajte svoje železo úrovni.

Kedy mám ráno alebo večer užívať doplnky železa?

Vo väčšine prípadov je najlepší čas na to užívajte doplnky železa je asi hodinu pred jedlom alebo dve hodiny po jedle. Doplnky železa najlepšie je ich zapiť vodou na prázdny žalúdok. Existuje dlhý zoznam potravín, ako je káva, čaj alebo mlieko, ktoré interferujú s absorpciou železa železo.

Odporúča: