Obsah:

Čo znamená Nstemi?
Čo znamená Nstemi?

Video: Čo znamená Nstemi?

Video: Čo znamená Nstemi?
Video: Peter Cmorik - Co to znamena? 2024, Júl
Anonim

NSTEMI je skratka pre non-ST-elevation infarkt myokardu. Niekedy je NSTEMI známy ako a non-STEMI . Infarkt myokardu je lekársky termín pre srdcový infarkt. ST sa týka segmentu ST, ktorý je súčasťou sledovania srdca na EKG používaného na diagnostiku srdcového infarktu.

Len tak, je Nstemi infarkt?

Infarkt myokardu s eleváciou non-ST segmentu ( NSTEMI ) je typ infarkt ktorá na elektrokardiograme nevykazuje zmenu elevácie segmentu ST a ktorá má za následok menšie poškodenie pacienta Srdce . V NSTEMI infarkty , je pravdepodobné, že akékoľvek blokády koronárnych artérií sú čiastočné alebo dočasné.

Niekto sa môže tiež opýtať, je Nstemi život ohrozujúci? Nestabilná angína a NSTEMI sú naliehavé a života - ohrozujúci problémy. Približne 15% pacientov s nestabilnou angínou a NSTEMI prejsť do (znovu) infarktu alebo zomrieť do 30 dní.

Čo spôsobuje Nstemi?

Je oveľa pravdepodobnejšie, že sa u vás vyskytne akútny koronárny syndróm, ako je NSTEMI, ak máte nasledujúce rizikové faktory:

  • Fajčíš
  • Ste fyzická nečinnosť.
  • Máte vysoký krvný tlak alebo vysoký cholesterol.
  • Máte cukrovku.
  • Máte nadváhu alebo obezitu.
  • Vaša rodina má v anamnéze srdcové ochorenie alebo mozgovú príhodu.

Prečo je stemi horší ako Nstemi?

Infarkt myokardu s eleváciou non-ST segmentu ( NSTEMI ) An NSTEMI môže byť menej závažné než an STEMI pretože prísun krvi do srdca môže byť len čiastočný než úplne, zablokované. V dôsledku toho môže dôjsť k poškodeniu menšej časti srdca.

Odporúča: