Aké je použitie fenytoínu?
Aké je použitie fenytoínu?

Video: Aké je použitie fenytoínu?

Video: Aké je použitie fenytoínu?
Video: Laikas atsibusti ir pamatyti tikrąjį pasaulį 2024, Júl
Anonim

Fenytoín je antiepileptikum, nazývané tiež antikonvulzívum. Fenytoín funguje tak, že spomaľuje impulzy v mozgu, ktoré spôsobujú záchvaty. Fenytoín používa sa na kontrolu záchvatov. Nelieči všetky typy záchvatov a váš lekár určí, či je to pre vás ten pravý liek.

Tiež sa pýtali, aké sú vedľajšie účinky fenytoínu?

Vedľajšie účinky. Bolesť hlavy, nevoľnosť, vracanie, zápcha , závrat pocit točenia, ospalosť môžu nastať problémy so spánkom alebo nervozita. Ak niektorý z týchto účinkov pretrváva alebo sa zhoršuje, okamžite to povedzte svojmu lekárovi alebo lekárnikovi. Fenytoín môže spôsobiť opuch a krvácanie ďasien.

Na čo okrem vyššie uvedeného slúži Dilantin na iné ako záchvaty? Dilantin (fenytoín) je antiepileptikum, nazývané aj antikonvulzívum. Dilantin je použité kontrolovať záchvaty.

Tiež vedieť, aké je použitie fenytoínu sodného?

Fenytoín je použité na prevenciu a kontrolu záchvatov (nazývaných tiež antikonvulzívne alebo antiepileptické lieky). Funguje tak, že znižuje šírenie záchvatových aktivít v mozgu.

Aký typ záchvatov lieči fenytoín?

Fenytoín je anti- záchvat lieky (antikonvulzíva) používané na prevenciu resp liečenie generalizované tonicko-klonické (grand mal) záchvaty , komplexné čiastočné záchvaty (psychomotorický záchvaty ), a záchvaty vyskytujúce sa počas alebo po neurochirurgii. Môže sa použiť samostatne alebo s fenobarbitalom alebo inými antikonvulzívami.

Odporúča: