Čo je to psychoaktívny účinok?
Čo je to psychoaktívny účinok?

Video: Čo je to psychoaktívny účinok?

Video: Čo je to psychoaktívny účinok?
Video: Серебро вас погубит. Этим знакам зодиака нельзя носить серебряные украшения 2024, Júl
Anonim

Psychoaktívna droga alebo psychotropná látka je chemická látka, ktorá pôsobí predovšetkým na centrálny nervový systém kde mení funkciu mozgu, čo má za následok dočasné zmeny vo vnímaní, nálada , vedomie a správanie.

Tiež sa pýta, aké sú niektoré príklady psychoaktívnych drog?

Veľa psychoaktívnych látok slúžia na ich náladu a účinky zmeny vnímania vrátane tých, ktoré sa akceptujú v medicíne a psychiatria. Príklady psychoaktívnych látok zahŕňajú kofeín, alkohol, kokaín, LSD, nikotín a konope.

Rovnako tak, ktoré sú 7 hlavných tried psychoaktívnych drog? DRE klasifikujú drogy v jednom z sedem kategórií : látky tlmiace centrálny nervový systém (CNS), stimulanty CNS, halucinogény, disociatívne anestetiká, narkotické analgetiká, inhalanty a kanabis.

Po druhé, ako psychoaktívne drogy ovplyvňujú správanie?

Drogy to sú psychoaktívne , ako je kanabis, alkohol, extáza a heroín, majú schopnosť ovplyvniť tvoja nálada. Môžu vzbudiť určité emócie alebo utlmiť ostatné. Možno to je dôvod, prečo ich používate. Zmeny vašej nálady, resp správanie spôsobené drogy sú výsledkom zmien vo vašom mozgu.

Aké sú 4 druhy psychoaktívnych drog?

Psychoaktívne drogy zahŕňajú štyri skupiny drog: depresory ako alkohol a prášky na spanie; stimulanty ako nikotín a extáza; opioidy ako heroín a lieky proti bolesti; a halucinogény ako LSD.

Odporúča: