Čo robí tabletka na cholesterol?
Čo robí tabletka na cholesterol?

Video: Čo robí tabletka na cholesterol?

Video: Čo robí tabletka na cholesterol?
Video: Domowy środek na przeczyszczenie, tylko 2 składniki i natychmiastowy efekt! 2024, Júl
Anonim

statin drogy pôsobia tak, že blokujú činnosť pečeňového enzýmu, ktorý je zodpovedný za produkciu cholesterolu . statíny nižšie LDL cholesterolu a celkom cholesterolu úrovne. Súčasne znižujú triglyceridy a zvyšujú HDL cholesterolu úrovne. statíny môže tiež pomôcť stabilizovať plaky v tepnách.

Podobne sa môžete opýtať, ako funguje statín?

statíny bolo jasne preukázané, že znižujú hladinu cholesterolu v krvi a predchádzajú ateroskleróze alebo srdcovým chorobám. Oni práca znížením tvorby cholesterolu v pečeni. Blokujú enzým nazývaný HMG CoA reduktáza, ktorý pečeň používa na výrobu cholesterolu.

Navyše, aký je najlepší liek na zníženie cholesterolu? Najbežnejšie lieky na cholesterol: statíny

  • Atorvastatín (Lipitor)
  • Fluvastatín (Lescol)
  • Lovastatin.
  • pitavastatín (Livalo)
  • Pravastatin (Pravachol)
  • Rosuvastatín vápenatý (Crestor)
  • Simvastatín (Zocor)

Tiež sa pýtali, na akej hladine cholesterolu sú potrebné lieky?

Väčšina ľudí by sa mala snažiť udržať ich celkový cholesterolu menej ako 200 miligramov na deciliter (mg/dl) alebo 5,2 milimólov na liter (mmol/l). Lipoproteín s nízkou hustotou cholesterolu (LDL). Ideál úroveň za toto "zlé" cholesterolu je pod 130 mg/dl alebo 3,4 mmol/l.

Pomáha vám liek na cholesterol pri chudnutí?

Váš LDL môže raz klesnúť vy začať brať lieky , ale to nie sú kúzla tabletky . vy stále môže byť potrebné stratiť váhu jesť málo tučný diéta a cvičenie. Zmeňte stravu a viac cvičte môcť zníž svoje cholesterolu o 4 % až 13 %. Statíny nižšie cholesterolu o 20% až 45%, v závislosti od typu.

Odporúča: