Čo je to stehenný sval?
Čo je to stehenný sval?

Video: Čo je to stehenný sval?

Video: Čo je to stehenný sval?
Video: 2 эффективных приема, чтобы расслабить жевательные мышцы. Самомассаж лица для омоложения. 2024, Júl
Anonim

Funkcia. Ako stehenná kosť je jedinou kosťou v stehne, slúži ako spojovací bod pre všetky kosti svaly ktoré pôsobia silou na bedrové a kolenné kĺby. Niektoré biarticulárne svaly - ktoré prechádzajú dvoma kĺbmi, ako napríklad gastrocnemius a plantaris svaly - pochádzajú tiež z stehenná kosť.

Keď vezmeme do úvahy túto funkciu, akú funkciu má stehenná kosť?

Stehenná kosť je najdlhšou kosťou v ľudskej kostre. Funguje tak, že podporuje hmotnosť telo a umožňujú pohyb nohy. Stehenná kosť artikuluje proximálne s acetabulom panvy tvoriacim bedrový kĺb a distálne s holennou kosťou a patelou za vzniku kolenného kĺbu.

Následne je otázkou, koľko svalov sa pripája k stehennej kosti? Gluteálne svaly (gluteus maximus, gluteus minimus a gluteus medius) sú tri pripevnené svaly do zadnej časti panvy a vložte do veľkého trochanteru stehenná kosť . Quadriceps: Štyri štvoruholníky svaly (vastus lateralis, medialis, intermedius a rectus femoris) sa nachádzajú v prednej časti stehenná kosť.

Podobne, aké sú svaly na stehne?

The stehno má tri sady silných svaly : podkolenná šľacha svaly v zadnej časti stehno , kvadricepsy svaly vpredu a adduktor svaly vnútri. Kvadricepsy a hamstringy spolupracujú pri narovnávaní (predlžovaní) a ohýbaní (ohýbaní) nohy. Adduktor svaly vytiahnite nohy spolu.

Kde je stehenný sval?

The stehenná kosť je jedinou kosťou v stehno a slúži ako príloha pre všetkých svaly v stehno . Vedúci spoločnosti stehenná kosť artikuluje s acetabulom v panvovej kosti tvoriacej bedrový kĺb, zatiaľ čo distálna časť stehenná kosť artikuluje s holennou kosťou a patelou, ktoré tvoria koleno.

Odporúča: