Čo robia inhibítory DPP 4?
Čo robia inhibítory DPP 4?

Video: Čo robia inhibítory DPP 4?

Video: Čo robia inhibítory DPP 4?
Video: Препараты от диабета. Механизм действия ингибиторов DPP-4. Как работают блокаторы ДПП-4 2024, Júl
Anonim

Mechanizmus DPP - 4 inhibítory je zvýšiť hladiny inkretínu (GLP-1 a GIP), ktoré inhibujú uvoľňovanie glukagónu, čo zase zvyšuje sekréciu inzulínu, znižuje vyprázdňovanie žalúdka a znižuje hladinu glukózy v krvi.

Jednoducho povedané, ako funguje inhibítor DPP 4?

DPP - 4 inhibítory (gliptíny) DPP - Účinkujú 4 inhibítory blokovaním akcie DPP - 4 je enzým, ktorý ničí hormón inkretín. Inkretíny pomáhajú telu produkovať viac inzulínu len vtedy, keď je to potrebné, a znižujú množstvo glukózy produkovanej pečeňou, keď to nie je potrebné.

Aké sú vedľajšie účinky inhibítorov DPP 4? Nežiaduce účinky DPP - 4 inhibítory zahŕňajú: gastrointestinálne problémy - vrátane nevoľnosti, hnačky a bolesti žalúdka. príznaky podobné chrípke-bolesť hlavy, nádcha, bolesť v krku.

Navyše, aké sú príklady inhibítorov DPP 4?

DPP - 4 inhibítory sú triedou liekov na predpis, ktoré sa používajú s diétou a cvičením na kontrolu vysokej hladiny cukru v krvi u dospelých s cukrovkou 2. typu. Lieky v DPP - 4 inhibítor triedy zahrnujú sitagliptín, saxagliptín, linagliptín a alogliptín.

Spôsobujú inhibítory DPP 4 chudnutie?

Dipeptidyl peptidáza ( DPP )- 4 inhibítory sú všeobecne hmotnosť -neutrálne, aj keď skromné strata váhy bolo pozorované s DPP - 4 inhibítor vildagliptín u pacientov s relatívne nízkou východiskovou glykémiou. The hmotnosť neutralita vildagliptínu pravdepodobne čiastočne vyplýva z jeho skutočne nízkeho rizika hypoglykémie.

Odporúča: