Spôsobujú inhibítory DPP 4 hypoglykémiu?
Spôsobujú inhibítory DPP 4 hypoglykémiu?

Video: Spôsobujú inhibítory DPP 4 hypoglykémiu?

Video: Spôsobujú inhibítory DPP 4 hypoglykémiu?
Video: Diabetes Medications - DPP-4 inhibitors 2024, Júl
Anonim

DPP - 4 inhibítory nie spôsobiť nízka hladina glukózy v krvi, stav tzv hypoglykémia . Nízka hladina glukózy v krvi vám však hrozí, ak budete užívať aj tabletky na diabetes alebo inzulín môže spôsobiť hypoglykémiu . Nízka hladina glukózy v krvi môcť máte pocit hladu, závratu, nervozity, chvenia alebo zmätenosti.

Ako teda inhibítory DPP 4 fungujú?

DPP - 4 inhibítory (gliptíny) DPP - Účinkujú 4 inhibítory blokovaním akcie DPP - 4 je enzým, ktorý ničí hormón inkretín. Inkretíny pomáhajú telu produkovať viac inzulínu len vtedy, keď je to potrebné, a znižujú množstvo glukózy produkovanej pečeňou, keď to nie je potrebné.

Ďalej, koľko DPP 4 znižuje a1c? DPP - 4 inhibítory. Všetky dávky oboch liekov v rozmedzí od 10 do 200 mg denne boli znížené A1C v porovnaní s placebom. Dávky 100 mg denne alebo vyššie dosiahli an A1C zníženie o ~0,75 % v porovnaní s placebom bez dôkazu o prírastku účinku po tejto dávke.

Za druhé, sú inhibítory DPP 4 bezpečné?

Na záver, DPP - 4 inhibítory javí sa ako a bezpečné možnosť pre pacientov s diabetom 2. typu buď v monoterapii, alebo ako prídavná liečba. Medzi jednotlivcami však nemožno vyvodiť žiadne spoľahlivé závery DPP - 4 inhibítory kvôli nedostatku priamych skúšok.

Je metformín inhibítorom DPP 4?

Mechanizmus, ktorý je základom zvýšenia hladín GLP-1 o metformín je potrebné definitívne stanoviť; bolo navrhnuté, aby to bolo spôsobené inhibícia z DPP - 4 (Lindsay a kol. 2005; Mannucci a kol. 2001), hoci existujú aj zistenia, že metformín neovplyvňuje DPP - 4 aktivita (Hinke a kol. 2002).

Odporúča: