Kedy mám užívať cytomel?
Kedy mám užívať cytomel?

Video: Kedy mám užívať cytomel?

Video: Kedy mám užívať cytomel?
Video: Можно ли использовать CYTOMEL в течение 8 месяцев? 2024, Júl
Anonim

Cytomel Dávkovanie

Zvyčajne sa užíva raz denne ráno. Môžeš vziať liek s jedlom alebo bez jedla. Skúste použiť Cytomel každý deň približne v rovnakom čase. Možno budete musieť vziať tento liek do konca života na kontrolu vášho stavu.

Okrem toho by som mal užívať cytomel na prázdny žalúdok?

Najlepšie je vziať tento liek na an prázdny žalúdok 30 minút pred jedlom alebo 2 hodiny po jedle. Do nie vziať antacidá, doplnky železa alebo vápnika do 4 hodín od brať tento liek.

Niekto sa môže tiež opýtať, či sa má cytomel užívať dvakrát denne? Liothyronín ( Cytomel ): Tieto lieky majú ultrakrátky účinok. U väčšiny ľudí sa metabolizujú za 3-5 hodín, čo znamená, že aj oni musieť majú byť dávkované viackrát počas deň . Radšej ich zmiešam do formy s predĺženým uvoľňovaním a stále dávkujem dvakrát denne , podobne ako v prípade vysušenej štítnej žľazy.

Tiež vedieť, kedy by ste mali užívať liotyronín?

Ako do použitie Liothyronín SODIUM. Vziať tento liek ústami s jedlom alebo bez jedla podľa pokynov lekára, zvyčajne raz denne. Je to najlepšie zobrat každý deň v rovnakom čase, aby bola hladina vášho hormónu štítnej žľazy udržiavaná na konštantnej úrovni.

Aký je účel cytomelu?

Cytomel (sodná soľ liothyronínu) je syntetický hormón štítnej žľazy používaný na liečbu hypotyreózy (nízky hormón štítnej žľazy). Cytomel používa sa tiež na liečbu alebo prevenciu strumy (zväčšenej štítnej žľazy) a podáva sa tiež ako súčasť lekárskych vyšetrení na poruchy štítnej žľazy. Cytomel je k dispozícii v generickej forme.

Odporúča: