Čo robí digastrický sval?
Čo robí digastrický sval?

Video: Čo robí digastrický sval?

Video: Čo robí digastrický sval?
Video: 2 эффективных приема, чтобы расслабить жевательные мышцы. Самомассаж лица для омоложения. 2024, Septembra
Anonim

Tam sú dve hlavné funkcie digastrický sval : Depresia mandibuly (spodnej čeľuste), ktorá spôsobuje otvorenie úst/čeľuste. Zdvihnutie hyoidnej kosti, ktorá pomáha pri prehĺtaní.

Aká je teda funkcia digastriu?

Funkcia . The digastrický sval sa podieľa na akejkoľvek zložitej činnosti čeľuste, ako je rozprávanie, prehĺtanie, žuvanie a dýchanie. Keď digastrický svalové kontrakcie, pôsobí na zdvihnutie hyoidnej kosti.

Následne je otázkou, čo spôsobuje bolesť digastrických svalov? Horné časti sternocleidomastoideus sval bude jemný na dotyk v dôsledku spúšťacích bodov zo zadného brucha digastrický sval . The digastrický môže tiež spôsobiť hlboké ucho bolesť opisuje sa ako pred alebo pod uchom, ktoré nie je spôsobil infekciou ucha.

Čo v tomto smere robí mylohyoidný sval?

Mylohyoid povznáša hyoid a jazyk. Toto je obzvlášť dôležité pri prehĺtaní a rozprávaní. Alternatívne, ak sa na udržanie polohy hyoidu použijú iné svaly, potom mylohyoid stlačí dolnú čeľusť. To tiež funkcie ako vystuženie podlahy ústa.

Kde je digastrický sval?

The digastrický sval sa nachádza v krku, pod čeľusťou. Toto sval patrí do suprahyoidu sval skupine a pomáha pri otváraní a zatváraní čeľuste. Zakrivený tvar, toto sval siaha od procesu mastoidu na jednom konci k symphysis menti na druhom.

Odporúča: