Zvyšuje nebulizátor albuterolu hladinu cukru v krvi?
Zvyšuje nebulizátor albuterolu hladinu cukru v krvi?

Video: Zvyšuje nebulizátor albuterolu hladinu cukru v krvi?

Video: Zvyšuje nebulizátor albuterolu hladinu cukru v krvi?
Video: How to Prepare Albuterol and use it in a Nebulizer 2024, Júl
Anonim

Albuterol 2,5 mg b rozprašovač nespôsobuje žiadne klinicky významné zvýšenie hladina glukózy v krvi pacientov s DM alebo CFRD. Diabetici bez CF majú výrazne väčšiu zvýšiť glukózy v čase (placebo alebo albuterol ) ako u pacientov s CFRD.

Z toho zvyšuje nebulizátor albuterolu krvný tlak?

Nie je však optimálne užívať lieky ako napr albuterol celý čas. Oni zdvihnúť srdcový tep, ktorý spôsobuje búšenie srdca a chvenie. Albuterol zvyčajne robí nie zvýšiť krvný tlak výrazne. Ľudia, ktorí veľa používajú albuterol alebo podobné inhalátory sú s väčšou pravdepodobnosťou hospitalizované pre astmu ako tí, ktorí tak neurobia.

Rovnako môže flonase zvýšiť hladinu cukru v krvi? Steroidné lieky môžu zvýšiť glukózu ( cukor ) hladiny v krvi alebo moč. Možno budete musieť tiež upraviť a dávka z tvojho lieky na cukrovku. FDA tehotenstva kategórie C. Nie je známe, či flutikazón nazálne bude poškodiť nenarodené dieťa.

Len tak, vdychované steroidy zvyšujú hladinu cukru v krvi?

Cukrovka a Inhalačné kortikosteroidy Zistili, že riziko potreby liekov na kontrolu je vysoké krvný cukor u pacientov užívajúcich akúkoľvek dennú dávku inhalačné kortikosteroidy . V tých, ktorí dostávali najvyššie dávky, sa riziko zvýšilo o 64%.

Zvyšuje Albuterol srdcový tep?

Albuterol inhalátory uvoľňujú svaly v stene dýchacích ciest, aby zlepšili sipot a kašeľ. Zvýšené tep srdca a palpitácie sa môžu vyskytnúť, ak často používate inhalátor.

Odporúča: