Obsah:

Čo môže zastaviť pískanie?
Čo môže zastaviť pískanie?

Video: Čo môže zastaviť pískanie?

Video: Čo môže zastaviť pískanie?
Video: Živé vysílání: Vyléčený tinnitus - pískání a šum v uších Peter Studeník 2024, Júl
Anonim

Počas horúcej sprchy použite zvlhčovač vzduchu, dajte si parnú sprchu alebo si sadnite do kúpeľne so zatvorenými dverami. Vlhký vzduch možno Pomoc uľaviť mierny sipot v niektorých prípadoch. Pite tekutiny. Teplé tekutiny môcť uvoľnite dýchacie cesty a uvoľnite lepkavý hlien v krku.

Čo je teda prírodný liek na sipot?

Okrem akýchkoľvek ošetrení na predpis a liekov, ktoré vám lekár odporučí, existuje niekoľko domácich liekov, ktoré vám môžu pomôcť menej dýchať

  1. Pite teplé tekutiny.
  2. Vdychujte vlhký vzduch.
  3. Jedzte viac ovocia a zeleniny.
  4. Prestať fajčiť.
  5. Skúste dýchanie so zovretým perom.
  6. Necvičte v chladnom a suchom počasí.

Následne je otázkou, aká je najlepšia liečba pískania? Ak tvoj sipot je zistené, že je spôsobená astmou, pravdepodobne vám bude predpísaný typ inhalátora na zníženie zápalu a otvorenie dýchacích ciest (bronchodilatátor, ako je uvedené nižšie). Inhalačné kortikosteroidy a pilulky ako montelukast (Singulair®) sú protizápalové lieky používané na zaobchádzať astma.

Keď to vezmem na vedomie, ako môžem zastaviť sipot bez inhalátora?

Existuje niekoľko spôsobov, ako ich môže človek zastaviť sipot doma bez pomocou inhalátor , ale tieto budú závisieť od príčiny.

Medzi účinné domáce opravné prostriedky proti sipotu patria:

  1. Parná inhalácia.
  2. Teplé nápoje.
  3. Dychové cvičenia.
  4. Zvlhčovače vzduchu.
  5. Vzduchové filtre.
  6. Identifikácia a odstránenie spúšťačov.
  7. Lieky na alergie.

Je dýchanie vážne?

Dýchavičnosť je vysoký pískavý zvuk vydávaný pri dýchaní. Najvýraznejšie sa to počuje pri výdychu, ale v závažných prípadoch to možno počuť aj pri nádychu. Je to spôsobené zúžením dýchacích ciest alebo zápalom. Dýchavičnosť môže byť symptómom a vážne problém s dýchaním, ktorý si vyžaduje diagnostiku a liečbu.

Odporúča: