Čo je to EKG zastavenie sínusu?
Čo je to EKG zastavenie sínusu?

Video: Čo je to EKG zastavenie sínusu?

Video: Čo je to EKG zastavenie sínusu?
Video: How to Read EKG Strips Made Easy for Nursing School - The Basics 2024, Júl
Anonim

Sínusová pauza alebo zatknúť - A. sínusová pauza alebo zatknúť je definovaná ako prechodná absencia sínus P vlny na elektrokardiogram ( EKG ), ktorá môže trvať od dvoch sekúnd do niekoľkých minút (priebeh 1).

Tiež by ste mali vedieť, čo spôsobuje zastavenie dutín?

Príčiny z sinoatriálna zástava /pauza Vysoký vagálny tón je benígny a najbežnejší príčina z zatknutie dutín /pauza. Bežne postihuje mladších jedincov, ktorí znášajú intenzívny emočný stres, akútny bolesť alebo iné podnety, ktoré zvyšujú vagový tón.

aký je rozdiel medzi zastavením sínusu a blokom? Sinusový blok a Sinusové zatknutie POZNÁMKA: So SA Blokovať meranie intervalu R-R môže byť v rozmedzí plus alebo mínus 2 malých políčok. Ak je väčšia ako plus mínus 2 malé škatule, je to a zatknutie dutín . So SA Blokovať meranie intervalu R-R je v rozmedzí plus alebo mínus 2 malých políčok.

Ako sa v tejto súvislosti zaobchádza so zastavením dutín?

Liečba zahŕňa vysadenie liekov, ktoré potláčajú sínus uzol (beta blokátor, blokátor kalciového kanála, digitalis); môže potrebovať stimuláciu.

Ako vyzerá zastavenie dutín?

Sínusová pauza alebo zatknúť je charakterizovaná dočasným zastavením sínus uzlové výboje. Elektrokardiograficky tam sú žiadne vlny P a súvisiaci QRS-T počas sínusová pauza . Toto pauza niekedy nasleduje junkčný rytmus alebo idioventrikulárny rytmus. Absencia únikového rytmu má za následok asystolu.

Odporúča: