Čo je krvný test SMA 6?
Čo je krvný test SMA 6?

Video: Čo je krvný test SMA 6?

Video: Čo je krvný test SMA 6?
Video: "ЭКЗАМЕН" ("EXAM") 2024, Júl
Anonim

Chemická obrazovka je a krvný test ktorý meria hladiny niekoľkých látok v krv (ako sú elektrolyty). Iné typy chemických obrazoviek (ako napr SMA - 6 , SMA -7, alebo SMA -12) pozrite sa na menej. Typ chemickej obrazovky, ktorú ste urobili, závisí od toho, aké informácie váš lekár hľadá.

Čo je v tejto súvislosti krvný test Chem 6?

Poskytuje prehľad o stave vašich obličiek, vašich krv hladiny cukru a hladiny kľúčových elektrolytov, ako je draslík a sodík. Základný metabolický panel test meria úrovne ôsmich dôležitých vecí vo vašom krv : Vápnik.

Tiež viete, čo je laboratórny test SMA 12? Komplexný metabolický panel je a krvný test ktorá meria hladinu cukru (glukózy), rovnováhu elektrolytov a tekutín, funkciu obličiek a funkciu pečene. Glukóza je druh cukru, ktorý vaše telo používa na výrobu energie. Pečeň pomáha pri trávení a produkuje niektoré vitamíny a ďalšie látky, ktoré telo potrebuje.

Tiež čo je laboratórny test SMA 7?

Prečo test sa vykonáva Toto test môže byť použitý na vyhodnotenie funkcie obličiek, krv acidobázická rovnováha a vaše hladiny krv cukor a elektrolyty. Podľa toho, ktorý lab ak použijete, základný metabolický panel môže tiež kontrolovať vaše hladiny vápnika a bielkovín nazývaných albumín.

Čo znamená sma7?

Komponenty. Verzia so siedmimi testami je Lekári v USA ich často označujú ako „CHEM-7“alebo „ SMA-7 (Sekvenčná viacnásobná analýza-7). Sedem častí CHEM-7 sú testy na: Štyri elektrolyty: sodík (Na+)

Odporúča: