Ako vyzerá sarkóm?
Ako vyzerá sarkóm?

Video: Ako vyzerá sarkóm?

Video: Ako vyzerá sarkóm?
Video: Soft Tissue Sarcomas | FAQ with Dr. Adam Levin 2024, Júl
Anonim

Znak dospelého mäkkého tkaniva sarkóm je hrudka alebo opuch mäkkých tkanív tela. A sarkóm sa môže objaviť ako bezbolestná hrudka pod kožou, často na ruke alebo nohe. Ako the sarkóm rastie a tlačí na blízke orgány, nervy, svaly alebo cievy, príznaky a symptómy môžu zahŕňať: Bolesť.

V tejto súvislosti sa sarkóm rýchlo šíri?

Väčšina etáp II a III sarkómy sú nádory vysokého stupňa. Majú tendenciu rásť a rýchlo sa šíri . Aj keď tieto sarkómy ešte nie šírenie do lymfatických uzlín, riziko šírenie (do lymfatických uzlín alebo vzdialených miest) je veľmi vysoký.

Rovnako tak, čo spôsobuje sarkóm? Mutácie DNA v sarkóme mäkkých tkanív sú bežné. Ale zvyčajne sú získané počas života, než aby boli zdedené pred narodením. Získané mutácie môžu byť dôsledkom expozície žiarenie alebo rakovina -spôsobuje chemikálie. Vo väčšine sarkómov sa vyskytujú bez zjavného dôvodu.

Okrem toho, sú sarkómy tvrdé alebo mäkké?

Sarkóm Príznaky. Mäkké tkanivo sarkómy sú ťažko na mieste, pretože môžu rásť kdekoľvek vo vašom tele. Prvým znakom je najčastejšie bezbolestná hrudka. Keď sa hrudka zväčšuje, môže tlačiť na nervy alebo svaly a spôsobiť vám nepríjemné pocity alebo problémy s dýchaním alebo oboje.

Aký je rozdiel medzi rakovinou a sarkómom?

Vytvorí sa karcinóm v kožné alebo tkanivové bunky, ktoré lemujú vnútorné orgány tela, napríklad obličky a pečeň. A sarkóm rastie v bunky spojivového tkaniva tela, medzi ktoré patrí tuk, krvné cievy, nervy, kosti, svaly, hlboké kožné tkanivá a chrupavky.

Odporúča: