Čo je to lekársky termín Furuncle?
Čo je to lekársky termín Furuncle?

Video: Čo je to lekársky termín Furuncle?

Video: Čo je to lekársky termín Furuncle?
Video: furuncle 2024, Júl
Anonim

Lekárska definícia z Furuncle

Furuncle : Je tiež známy ako „var“. Varenie je citlivá kožná lézia v tvare kupoly spôsobená infekciou okolo vlasového folikulu Staphylococcus aureus. Antibiotiká často nie sú veľmi nápomocné pri liečbe abscesov

Okrem toho, aký zdravotný stav spôsobuje vredy?

Hidradenitis suppurativa (HS) je koža choroba . To príčiny hlboké, bolestivé vrie alebo vrecká s infekciami (abscesy) na koži.

Tiež viete, čo sú furuncles a carbuncles? A karbunka je červený, opuchnutý a bolestivý zhluk vredov, ktoré sú navzájom spojené pod kožou. Varenie (alebo furuncle ) je infekcia vlasového folikulu, ktorý má pod kožou malú zbierku hnisu (nazývaného absces).

Okrem toho je Furuncle nákazlivý?

Sami o sebe vredy nie sú nákazlivý . Infekcia vo vnútri varu však môže byť nákazlivý ak je spôsobená stafylokokovou baktériou. Ak vám alebo niekomu z vašich blízkych vrie, z ktorého aktívne vyteká hnis, mali by ste ho prikryť - alebo ho povzbudiť, aby nechal absces zakrytý - čistým obväzom.

Sú vredy spôsobené zlou hygienou?

Rizikové faktory pre vrie Rezy, odreniny alebo škrabance umožňujú baktériám získať prístup do hlbších tkanív. Niektoré faktory spôsobujú, že je človek náchylnejší na ohniská vrie , počítajúc do toho: Zlá hygiena - pot a odumreté kožné bunky v prírodných ryhách a štrbinách, napríklad v podpazuší, poskytujú pohostinný domov pre baktérie.

Odporúča: