Majú pijavice proboscis?
Majú pijavice proboscis?

Video: Majú pijavice proboscis?

Video: Majú pijavice proboscis?
Video: Голуби сизомраморные и хвостатые продажа 2024, Júl
Anonim

Všetky pijavice majú 34 segmentov tela. Toto pijavica používa svoj 15 cm (6 palcov) proboscis ako hypodermická ihla na nasatie krvi zo svojho hostiteľa. Niektoré druhy pijavice sú predátormi iných zvierat, niektoré jedia organické odpadky a iné parazitujú.

Majú v tomto ohľade pijavice jazyky?

Pijavice buď mať výbežok hltana, bežne nazývaný proboscis, alebo nevyčnievajúci hltan, ktorý môže, ale nemusí byť vyzbrojený čeľusťami. The pijavica vylučuje do slín antikoagulant, hirudín, ktorý zabraňuje zrážaniu krvi pred požitím.

Podobne má pijavica 32 mozgov? 2. Pijavice majú 32 mozgov . A pijavice vnútorná štruktúra je rozdelená na 32 oddelené segmenty a každý z týchto segmentov má svoje vlastné mozgu . Okrem toho každý pijavica má deväť párov semenníkov - ale to je ďalší príspevok na ďalší deň.

Tu sú aké triedy pijavice?

Clitellata

Ako dýchajú pijavice?

Majú ďalšieho prísavníka na prednom konci, ktorý sa používa na pohyb „ako palcový červ“. Všetky pijavice dýchajú stenami tela a na hlave majú očné škvrny na detekciu svetla. Pijavice vstreknite hirudín, anestetikum, aby hostitelia nemali pocit, že si lámu pokožku.

Odporúča: