Ako sa podáva inzulín NPH?
Ako sa podáva inzulín NPH?

Video: Ako sa podáva inzulín NPH?

Video: Ako sa podáva inzulín NPH?
Video: Prestal som si pichať inzulín. Toto mi pomohlo. 2024, Júl
Anonim

NPH inzulín , tiež známy ako izofán inzulín , je stredne pôsobiaci inzulín určené na pomoc pri kontrole hladiny cukru v krvi u ľudí s cukrovkou. Používa sa injekčne pod kožu raz až dvakrát denne. Účinok obvykle trvá 90 minút a trvá 24 hodín.

Tiež sa vás pýtali, ako užívate NPH inzulín?

NPH (Humulin NPH ) (Novolin NPH ) 1 až 2 hodiny 4 až 8 hodín 10 až 20 hodín Vziať the NPH aj keď je BG dobre ovládaná Vziať v rovnaký čas denne Jedzte 4 hodiny po užití dopoludnia NPH inzulín . Ak je pred spaním nízka hladina glukózy v krvi, môže potrebovať občerstvenie HS. Musí jesť pol hodiny po injekcii inzulín a o 4-5 hodín neskôr.

mali by ste trepať NPH inzulín? A: Niektoré typy inzulín : NPH , Lente a Ultralente inzulín , v injekčnej liekovke vyzerajte zakalene. Rolovanie inzulín medzi rukami je dobrý spôsob miešania inzulín v injekčnej liekovke bez toho, aby ste v nej urobili veľa malých bubliniek inzulín sám. Ak trasieš sa the inzulín a primiešajte veľa bubliniek, neublížia ty.

Možno sa tiež opýtať, je inzulín NPH rovnaký ako bežný inzulín?

Inzulín NPH (izofánová suspenzia človeka inzulín ) a pravidelný inzulín je stredne pôsobiaca kombinácia inzulín produkt s rýchlejším nástupom ako inzulín NPH sám.

Je 70/30 inzulín rovnaký ako NPH?

Novolin 70 / 30 je vyrobený človekom inzulín (pôvod rekombinantnej DNA), ktorá je zmesou 70 % NPH , Človek Inzulín Izofánová suspenzia a 30 % Pravidelný, ľudský Inzulín Vstrekovanie, ktoré je štrukturálne totožné s inzulín produkovaný ľudským pankreasom, ktorý sa používa na kontrolu vysokej hladiny cukru v krvi u pacientov s diabetes mellitus.

Odporúča: