Prečo je chronická bronchitída obštrukčná?
Prečo je chronická bronchitída obštrukčná?

Video: Prečo je chronická bronchitída obštrukčná?

Video: Prečo je chronická bronchitída obštrukčná?
Video: Chronic bronchitis (COPD) - causes, symptoms, diagnosis, treatment & pathology 2024, Jún
Anonim

Chronická bronchitída je druh CHOCHP ( chronická obštrukčná choroba pľúc choroba). Chronická bronchitída je zápal (opuch) a podráždenie priedušiek. Tieto trubice sú dýchacie cesty, ktoré prenášajú vzduch do a zo vzduchových vakov vo vašich pľúcach. Podráždenie rúrok spôsobuje tvorbu hlienu.

Podobne je chronická bronchitída a CHOCHP rovnaká?

Emfyzém a chronická bronchitída sú dva rôzne stavy pľúc, ktoré tvoria celkový stav tzv CHOCHP . Obe podmienky môžu príčina ťažkosti s dýchaním a dýchavičnosť. Ľudia s chronická bronchitída bude mať dlhodobý kašeľ, ktorý produkuje hlien. Chronické obštrukčná choroba pľúc ( CHOCHP ).

Tiež viete, čím je chronická bronchitída spôsobená? Chronická bronchitída je dôsledkom opakovaného podráždenia a poškodenia pľúc a dýchacích ciest. Najčastejšie príčina fajčí, ale nie každý s zápal priedušiek je fajčiar. Iné možné príčiny zahŕňajú: dlhodobé vystavenie znečisteniu ovzdušia, prachu a výparom z okolitého prostredia.

Keď to vezmeme do úvahy, aký je obštrukčný mechanizmus chronickej bronchitídy?

V chronická bronchitída , žľazy lemujúce väčšie dýchacie cesty (priedušky) pľúc sa zväčšujú a zvyšujú ich vylučovanie hlienu. Rozvíja sa zápal bronchiolov a príčiny hladké svaly v pľúcnom tkanive sa sťahujú (kŕče), ďalej prekážať prúd vzduchu.

Je chronická bronchitída liečiteľná?

Aj keď na to neexistuje liek chronická bronchitída „Ochorenie je možné zvládnuť liečebným ošetrením a úpravou životného štýlu, najmä ak je diagnóza stanovená včas.

Odporúča: