Ako je definovaná chronická bronchitída?
Ako je definovaná chronická bronchitída?

Video: Ako je definovaná chronická bronchitída?

Video: Ako je definovaná chronická bronchitída?
Video: Františka Janečková terapeutka: PLÍCE, DUŠNOST, CHRONICKÁ BRONCHITIDA psychosomatické příčiny nemoci 2024, Jún
Anonim

Lekársky Definícia z Chronická bronchitída

Chronická bronchitída : Zápal a opuch sliznice dýchacích ciest, čo vedie k zúženiu a upchatiu, ktoré má spravidla za následok každodenný kašeľ. Zápal stimuluje produkciu hlienu, čo môže spôsobiť ďalšie zablokovanie dýchacích ciest

Čo týmto spôsobom klasifikuje chronickú bronchitídu?

Chronická bronchitída je vážnejší stav, ktorý sa vyvíja v priebehu času, než aby náhle udrel. Je charakterizovaná opakujúcimi sa epizódami zápal priedušiek ktoré trvajú niekoľko mesiacov alebo rokov.

Okrem toho, môže sa človek vyliečiť z chronickej bronchitídy? Nie je vyliečiť pre chronická bronchitída a liečba je zameraná na zmiernenie symptómov a zlepšenie funkcie pľúc. Užitočné môžu byť lieky, ktoré pomôžu potlačiť kašeľ alebo uvoľniť a vyčistiť sekréty.

Len tak, čím je spôsobená chronická bronchitída?

Chronická bronchitída je dôsledkom opakovaného podráždenia a poškodenia pľúc a dýchacích ciest. Najčastejšie spôsobiť fajčí, ale nie každý s zápal priedušiek je fajčiar. Iné možné príčiny zahŕňajú: dlhodobé vystavenie znečisteniu ovzdušia, prachu a výparom z okolitého prostredia.

Ako zistím, či mám akútnu alebo chronickú bronchitídu?

Počas vašej fyzickej skúšky bude váš lekár počúvať zvuky vašich pľúc pomocou stetoskopu; rachotivý zvuk vo vašej hrudi zvyčajne naznačuje akútna bronchitída . Diagnóza chronická bronchitída môže zahŕňať röntgenové vyšetrenie hrudníka, testy pľúcnych funkcií a meranie množstva kyslíka v krvi.

Odporúča: