Ako súvisí chronická bronchitída a emfyzém s CHOCHP?
Ako súvisí chronická bronchitída a emfyzém s CHOCHP?

Video: Ako súvisí chronická bronchitída a emfyzém s CHOCHP?

Video: Ako súvisí chronická bronchitída a emfyzém s CHOCHP?
Video: Spirometrie: obstrukce/restrikce 1 by Coiled CZECH (astma, CHOPN, ch. bronchitída, emfyzém, fibróza) 2024, Jún
Anonim

chronická bronchitída . Emfyzém a chronická bronchitída sú pľúcne stavy, ktoré spadajú pod tento výraz chronická obštrukčná choroba pľúc , alebo CHOCHP . Emfyzém je pľúcny stav, pri ktorom sa poškodia vzduchové vaky alebo alveoly.

Jednoducho povedané, aký je rozdiel medzi chronickou bronchitídou CHOCHP a emfyzémom?

Hlavný rozdiel medzi tieto podmienky sú také chronická bronchitída spôsobuje častý kašeľ s hlienom. Hlavným príznakom emfyzém je dýchavičnosť. Emfyzém môže niekedy vzniknúť v dôsledku genetiky.

je CHOCHP kombináciou bronchitídy a emfyzému? Tieto dva podtypy CHOCHP zvyčajne koexistujú chronicky zápal priedušiek ovplyvňuje dýchacie cesty, pričom emfyzém ovplyvňuje vzduchové vaky. A hoci to znie dostatočne zreteľne, obe môžu spôsobiť ťažkosti s dýchaním a tieto dve podmienky zvyčajne existujú súčasne.

Čo je teda horší emfyzém alebo chronická bronchitída?

Časom emfyzém oslabuje alveoly a ničí elasticitu pľúcnych dýchacích ciest. Ako výsledok, emfyzém trpiaci pociťujú dýchavičnosť a neustály problém s dýchaním. Chronická bronchitída je opakom emfyzém . Táto podmienka príčiny pľúca človeka sa veľmi zapália.

Je emfyzém a CHOCHP to isté ochorenie?

Hlavný rozdiel medzi emfyzém a CHOCHP je to? emfyzém sú progresívne pľúca choroba spôsobené nadmerným nafukovaním alveol (vzduchových vakov v pľúcach), a CHOCHP (Chronická obštrukčná choroba pľúc Choroba ) je zastrešujúci termín používaný na opis skupiny pľúcnych stavov ( emfyzém je jedným z nich), ktoré sú

Odporúča: