Obsah:

Prečo používame prax založenú na dôkazoch?
Prečo používame prax založenú na dôkazoch?

Video: Prečo používame prax založenú na dôkazoch?

Video: Prečo používame prax založenú na dôkazoch?
Video: Насос Pedrollo PQ 300 2024, Júl
Anonim

EBP je dôležité, pretože si kladie za cieľ poskytovať čo najefektívnejšiu starostlivosť je s cieľom zlepšiť výsledky pacientov. Pacienti očakávajú, že dostanú najefektívnejšiu starostlivosť založené na najlepšom dostupnom dôkazy.

Podobne sa ľudia pýtajú, prečo v ošetrovateľstve používame prax založenú na dôkazoch?

Dôkazy - založená prax ( EBP ) je proces zhromažďovania, spracovania a implementácie výsledkov výskumu na zlepšenie klinického stavu prax , pracovné prostredie alebo výsledky pacientov. Využitím EBP prístup k ošetrovateľská prax nám pomáha poskytovať najvyššiu možnú kvalitu a nákladovo najefektívnejšiu starostlivosť o pacienta.

Prečo by okrem vyššie uvedeného malo ošetrovateľstvo zahŕňať prax založenú na dôkazoch do svojej každodennej rutiny? Dôkaz - založená prax (EBP) je the veda o naše ošetrovateľstvo starostlivosť: Udržuje nás aktuálnu, aktuálnu a poskytuje the najlepšia starostlivosť náš pacientov pre the najlepšie dôvody. To je the prečo pre vaše ošetrovateľstvo starostlivosť, overovanie tvoj rozhodovanie o určitých úlohách na the výsledkov a výskumu.

Podobne sa kladie otázka, ako používate prax založenú na dôkazoch?

Efektívne uplatniť proces EBP, okrem základných zručností požadovaných na výkon ošetrovateľskej práce, musí mať sestra schopnosť: (1) identifikovať medzery vo vedomostiach, (2) formulovať relevantné otázky, (3) vykonávať efektívne vyhľadávanie literatúry, (4) uplatniť pravidlá dôkazy na stanovenie platnosti štúdií, (5)

Akých je 5 A praxe založenej na dôkazoch?

Pomocou piatich „A“si zapamätajte kritické kroky postupu praxe založeného na dôkazoch:

  • PÝTAJTE SA zodpovedanej klinickej otázky.
  • ZÍSKAJTE najrelevantnejšie a najlepšie dôkazy na zodpovedanie otázky.
  • Kriticky zhodnoťte dôkazy, ktoré sú platné, relevantné a použiteľné.

Odporúča: