Môžu mať pacienti s CHOCHP čisté pľúcne zvuky?
Môžu mať pacienti s CHOCHP čisté pľúcne zvuky?

Video: Môžu mať pacienti s CHOCHP čisté pľúcne zvuky?

Video: Môžu mať pacienti s CHOCHP čisté pľúcne zvuky?
Video: 23.03.22. Среда. Часы. Вечерня. Литургия Преждеосвященных Даров. Мч. Кодрата и дружины его. 2024, Júl
Anonim

Nádych Zvuky z Chronická obštrukčná choroba pľúc ( CHOCHP ) V pacientov s CHOCHP dych zvuky môže byť znížená a expirácia je predĺžená. Tieto ranné inspiračné praskanie často počuť aj počas výdychu a kašeľ ich môže spôsobiť zvuky zmiznúť.

Okrem toho, aký typ pľúcnych zvukov je počuť pri CHOCHP?

Rhonchi sú nepretržité nízke zvuky rachotenia pľúc, ktoré často pripomínajú chrápanie. Obštrukcia alebo sekréty vo väčších dýchacích cestách sú častou príčinou rhonchi. Môžu byť počuť u pacientov s chronická obštrukčná choroba pľúc (CHOCHP), bronchiektázia, zápal pľúc, chronický zápal priedušiek alebo cystická fibróza.

Podobne, prečo majú pacienti s CHOCHP znížené zvuky dýchania? Prúd vzduchu počas hlbokého dýchanie bol nižší v CHOCHP skupine ako v kontrolnej skupine. ZÁVER: V tejto štúdii štúdia zvuk dychu intenzita v Pacientov s CHOCHP bol zmenšený počas hlbokej inšpirácie kvôli a znížený prúdenie vzduchu a zvýšilo sa počas pokojovej inšpirácie aj výdychu.

Vzhľadom na to môžete mať CHOCHP s čistými pľúcami?

Kedy máte CHOCHP , vzduch robí neprúdi ľahko do az vášho pľúca . Vy môže byť dýchavičnosť, veľa kašľa a mať veľa hlienu v tvojom pľúca . Učiť sa jasný tvoj pľúca môže pomôcť ty šetrí energiu a kyslík a môže tiež pomôcť predchádzať pľúc infekcie. Uvoľňuje hlien a pohybuje ho vašimi dýchacími cestami.

Čo to znamená mať znížené zvuky pľúc?

Neprítomný alebo znížené zvuky môcť priemerný : Vzduch alebo tekutina v alebo okolo pľúca (ako je zápal pľúc, zlyhanie srdca a pleurálny výpotok) Zvýšená hrúbka hrudnej steny. Nadmerné nafukovanie časti pľúca (môže to spôsobiť emfyzém) Znížené prúdenie vzduchu do časti pľúca.

Odporúča: