Obsah:

Koľko necitlivej tekutiny stratíte?
Koľko necitlivej tekutiny stratíte?

Video: Koľko necitlivej tekutiny stratíte?

Video: Koľko necitlivej tekutiny stratíte?
Video: Оценка достоверности отличия независимых выборок с помощью t критерия Стьюдента 2024, Júl
Anonim

Necitlivá strata z pokožky nemožno odstrániť. Denne stratu je asi 400 ml u dospelého. Necitlivá strata z dýchacích ciest je aj cca 400 ml/deň u nestresovaného dospelého človeka.

Tiež by ste mali vedieť, koľko necitlivej tekutiny stratíte za deň?

Necitlivá strata tekutín je množstvo tela denná strata tekutín ktoré sa nedajú ľahko merať, z dýchacieho systému, kože a voda vo vylúčenej stolici. Presné množstvo je nemerateľné, ale odhaduje sa, že sa bude pohybovať od 40 do 800 ml/ deň u priemerného dospelého bez komorbidít.

Podobne, je pot rozumná alebo neviditeľná strata vody? Citeľné straty tekutín označujú typické cesty vylučovania, ako je močenie a defekácia. Necitlivé straty pozrite sa na ďalšie trasy z strata tekutín ako v potiť sa a z dýchacích ciest.

Aké typy strát tekutín sú klasifikované ako necitlivé straty?

Dve hlavné trasy necitlivá strata vody sú difúziou cez kožu a odparovaním z dýchacích ciest, ale účinky starnutia na ne neboli rozsiahle študované.

Ako vypočítate necitlivé straty?

„Normálny“výstup:

  1. Moč: 800-1500 ml.
  2. Stolica: 250 ml.
  3. Necitlivá strata: 600 - 900 ml (pľúca a koža). (Pri horúčke sa každý stupeň nad 37 ° C pridáva k necitlivým stratám 2,5 ml/kg/d; necitlivé straty sa znižujú, ak pacient podstupuje mechanickú ventiláciu; z zvlhčenej ventilácie môže dôjsť k voľnému prírastku vody.)

Odporúča: