Obsah:

Čo znamenajú lepkavé pľúca?
Čo znamenajú lepkavé pľúca?

Video: Čo znamenajú lepkavé pľúca?

Video: Čo znamenajú lepkavé pľúca?
Video: Lekár radí - OCHORENIA PĽÚC 2024, Júl
Anonim

O bronchiektázii

Bronchiektázia je dlhodobý stav, pri ktorom dýchacie cesty pľúca abnormálne sa rozšíria, čo vedie k nahromadeniu prebytočného hlienu, ktorý môže spôsobiť pľúca náchylnejší na infekciu. K najčastejším príznakom bronchiektázie patrí: pretrvávajúci kašeľ, ktorý zvyčajne vyvoláva hlien (spútum)

Ďalej, čo spôsobuje lepkavý hlien v pľúcach?

Cystická fibróza. Cystická fibróza (CF) je genetické (dedičné) ochorenie, ktoré spôsobuje lepkavosť , hustý hlien nahromadiť v orgánoch vrátane pľúca a pankreasu. U ľudí, ktorí majú CF, hustý hlien upcháva dýchacie cesty a sťažuje dýchanie.

Okrem toho, ako vážne je bronchiektázia? Bronchiektázia môže nastať vtedy, keď zdravotný stav alebo infekcia poškodí pľúca a znemožní im odstrániť hlien. Keď sa hlien zhromažďuje v pľúcach, existuje riziko ďalších infekcií a väčšieho poškodenia. Bronchiektázia je a vážne stave. Bez liečby môže dôjsť k zlyhaniu dýchania alebo k zlyhaniu srdca.

Jednoducho povedané, aké sú príznaky pľúcnych problémov?

Bežné príznaky sú:

  • Problémy s dýchaním.
  • Lapanie po dychu.
  • Máte pocit, že nemáte dostatok vzduchu.
  • Znížená schopnosť cvičiť.
  • Kašeľ, ktorý nezmizne.
  • Vykašliavanie krvi alebo hlienu.
  • Bolesť alebo nepohodlie pri vdychovaní alebo vydychovaní.

Čo to znamená, ak máte dlhé pľúca?

Hyperinflácia pľúca (alias pľúcna hyperinflácia) kedy zvýšenie v pľúc objem bráni efektívnemu prúdeniu vzduchu v tele. Toto sa vyskytuje s pľúc choroby, ako je chronická obštrukčná choroba pľúc choroba (CHOCHP) a emfyzém. Okrem dýchacích ťažkostí je tento stav podmienkou môcť tiež viesť k srdcovým chorobám.

Odporúča: