Aká závažná je erozívna gastritída?
Aká závažná je erozívna gastritída?

Video: Aká závažná je erozívna gastritída?

Video: Aká závažná je erozívna gastritída?
Video: Typy zajakávačiek 2024, Júl
Anonim

Zápal žalúdka môže byť buď erozívne , čo znamená, že to vedie k rozpadu žalúdočnej výstelky spolu s akýmkoľvek zápalom alebo erozívne , len spôsobuje zápal. Komplikácie neliečenej chronickej zápal žalúdka patrí: Anémia: Erozívna gastritída môže spôsobiť chronické krvácanie, ktoré môže viesť k anémii.

Podobne sa pýta, ako dlho trvá, kým sa erozívna gastritída uzdraví?

Akútne zápal žalúdka trvá cca 2-10 dní. Ak chronický gastritída je neliečené, môže trvať niekoľko týždňov až rokov.

Následne je otázkou, či je erozívna antrálna gastritída liečiteľná? A: Chronický zápal žalúdka spôsobené baktériou H. pylori alebo používaním NSAID alebo alkoholu vyliečený buď odstránením baktérií alebo prerušením používania látky. Ak však osoba mala chronickú zápal žalúdka po dlhšiu dobu môžu byť niektoré poškodenia vnútornej výstelky žalúdka trvalé.

Okrem toho, ako bežná je erozívna gastritída?

chronická, Erozívna gastritída zvyčajne sa vyskytuje v strednom veku a je viac bežné u mužov ako u žien. Alkoholici a chronickí užívatelia aspirínu alebo ibuprofénu (napr. ľudia s artritídou) sú náchylnejší na túto poruchu.

Čo je erozívna gastritída?

Erozívna gastritída je erózia sliznice žalúdka spôsobená poškodením obranyschopnosti sliznice. Typicky je akútna, prejavuje sa krvácaním, ale môže byť subakútna alebo chronická s malými alebo žiadnymi príznakmi. Diagnóza sa vykonáva pomocou endoskopie. Liečba je podporná, s odstránením vyvolávajúcej príčiny a zahájením terapie potláčajúcej kyseliny.

Odporúča: