Akú funkciu majú žlčové soli v tráviacom kvíze?
Akú funkciu majú žlčové soli v tráviacom kvíze?

Video: Akú funkciu majú žlčové soli v tráviacom kvíze?

Video: Akú funkciu majú žlčové soli v tráviacom kvíze?
Video: Словацкий язык. Урок 480. - Cоюзы. Определение. - 1. 2024, Júl
Anonim

Žlčové soli emulgujú tuky a rozdeliť ich na menšie častice, ktoré poskytujú enzýmu lipáze väčší povrch, na ktorý počas trávenia pôsobia tuky . Trávenie sacharidov začína v ústach slinnou amylázou.

Aká je v tomto ohľade funkcia žlčových solí pri trávení?

Funkciou žlčových solí v dvanástniku je solubilizácia prijatých tučný a tučný -rozpustný vitamíny , čo uľahčuje ich trávenie a vstrebávanie. Z pečene tečie žlč z intrahepatálneho zberného systému do pravého alebo ľavého pečeňového kanála a potom do spoločného pečeňového kanála.

Tiež, čo z nich je vlastnosť alebo funkcia žlčových solí? Žlčové soli inhibujú cholesterol 7alfa-hydroxylázu, čím znižujú syntézu žlčové kyseliny . Napriek zvýšenej rozpustnosti vo vode Žlčové soli sú celkovo amfipatickými molekulami. Toto kritické nehnuteľnosť umožňuje ich účinne emulgovať lipidy a vytvárať micely s produktmi trávenia lipidov.

Ak vezmeme do úvahy toto, aká je hlavná funkcia žlčového kvízu?

Fungujú v žlči ako detergenty, ktoré rozpúšťajú/dispergujú tuky z potravy a uľahčujú ich trávenie a absorpciu. Preto narušenie vylučovania žlče narúša normálnu absorpciu tuku, proces nazývaný malabsorpcia.

Ktorá z nich je funkciou žlče?

Od r žlč zvyšuje vstrebávanie tukov, je dôležitou súčasťou absorpcie látok rozpustných v tukoch, ako sú vitamíny A, D, E a K. Okrem tráviaceho traktu funkciu , žlč slúži tiež ako cesta vylučovania bilirubínu, vedľajšieho produktu červených krviniek recyklovaných v pečeni.

Odporúča: