Čo naznačuje zvuk tretieho srdca?
Čo naznačuje zvuk tretieho srdca?

Video: Čo naznačuje zvuk tretieho srdca?

Video: Čo naznačuje zvuk tretieho srdca?
Video: ECG monitor Экг монитор футаж Пульс сердца 2024, Júl
Anonim

A tretí zvuk srdca vyskytuje sa na začiatku diastoly. U starších jedincov to je označuje prítomnosť kongestívneho Srdce zlyhanie. The tretí zvuk srdca je spôsobená náhlym spomalením prietoku krvi do ľavej komory z ľavej predsiene.

Podobne, čo je 3. zvuk srdca?

The tretí zvuk srdca (S3), tiež známy ako „komorový cval“, sa vyskytuje tesne za S2, keď sa mitrálna chlopňa otvára, čo umožňuje pasívne plnenie ľavej komory. S3 zvuk je v skutočnosti produkovaný veľkým množstvom krvi dopadajúcim na veľmi poddajnú ľavú komoru.

Tiež, čo spôsobuje tretí a štvrtý srdcový zvuk? Abnormálne S3 sa považuje za spôsobil zmenenými fyzikálnymi vlastnosťami komory alebo zvýšením rýchlosti a objemu prietoku krvi vo fáze rýchleho plnenia počas diastoly komory [5]. The štvrtý srdcový zvuk (S4) sa vyskytuje v neskorých diastolických obdobiach tesne pred prvým zvuk srdca.

Podobne sa pýta, aké faktory prispievajú k zvuku tretieho srdca?

Faktory ktoré sa zdajú byť spojené s prítomnosťou a intenzitou tretí srdcový zvuk zahŕňajú vek, predsieňový tlak, nerušený prietok cez atrioventrikulárnu chlopňu, rýchlosť včasnej diastolickej relaxácie a rozťažnosti komory, objem krvi, veľkosť komorovej dutiny, diastolickú hybnosť komory Srdce , stupeň

Aký chorobný proces naznačuje auskultácia s3?

Naopak, keď je počuť u dospelého v strednom alebo staršom veku, S3 je často znakom choroba , naznačujúce zvýšené plnenie komôr v dôsledku kongestívneho srdcového zlyhania alebo závažnej mitrálnej alebo trikuspidálnej regurgitácie.

Odporúča: