Obsah:

Aké choroby študujú patológovia?
Aké choroby študujú patológovia?

Video: Aké choroby študujú patológovia?

Video: Aké choroby študujú patológovia?
Video: Сознание и Личность. От заведомо мёртвого к вечно Живому 2024, Júl
Anonim

Molekulárna patológia sa bežne používa pri diagnostike rakoviny a infekčných chorôb choroby . Molekulárna Patológia sa primárne používa na detekciu rakoviny, ako je melanóm, glióm mozgového kmeňa, mozgové nádory, ako aj mnoho iných typov rakoviny a infekčných choroby.

Keď to vezmeme do úvahy, aká je patológia choroby?

Patológia je odbor lekárskej vedy, ktorý zahŕňa štúdium a diagnostiku choroba vyšetrením chirurgicky odstránených orgánov, tkanív (vzorky z biopsie), telesných tekutín a v niektorých prípadoch celého tela (pitva).

Podobne sú patológovia skutočnými lekármi? Stručne, patológovia sú lekári ktorí sa špecializujú na diagnostiku a manažment ľudských chorôb laboratórnymi metódami. Sedemdesiatpäť percent z patológov sú komunitne-nemocničné, s menším počtom v lekárske centrá, nezávislé laboratóriá alebo iné zariadenia.

Tiež vedieť, čo študujú patológovia?

A patológ je lekár, ktorý štúdie telesných tekutín a tkanív, pomáha vášmu lekárovi primárnej starostlivosti stanoviť diagnózu vášho zdravia alebo akýchkoľvek zdravotných problémov, ktoré máte, a pomocou laboratórnych testov monitoruje zdravie pacientov s chronickými ochoreniami.

Čo môžete robiť s titulom patológie?

Ďalšie kariéry v patológii

  • Lekársky technológ.
  • Forenzný technik alebo asistent márnice.
  • Cytotechnológ.
  • Lekársky laborant.

Odporúča: