Obsah:

Ako podávate katéter?
Ako podávate katéter?

Video: Ako podávate katéter?

Video: Ako podávate katéter?
Video: 3 ПРАВИЛА СИЛЬНОЙ ПОДАЧИ!КАК УСЛОЖНИТЬ ПОДАЧУ?#serve #подача 2024, Júl
Anonim

Rozotrite lubrikačné želé na špičku katéter . Položte druhý koniec katéter nad záchodovou misou alebo v nádobe na zachytenie moču. Jemne vložte katéter do otvoru močovej rúry na penise. Presuňte katéter dovtedy, kým nezačne vytekať moč.

Otázkou tiež je, ako zavediete katéter?

Vložte katéter:

  1. Jednou rukou držte stydké pysky od seba. Druhou rukou pomaly vložte katéter do meatusu.
  2. Jemne zatlačte katéter asi 3 palce do močovej trubice, kým nezačne vytekať moč. Keď začne prúdiť moč, zatlačte katéter o 1 palec nahor a držte ho na mieste, kým sa moč nezastaví.

Podobne, ako prechádzate katéterom? Jemne vložte katéter cez močovú rúru a do močového mechúra. Ak sa pacient sťažuje na akúkoľvek bolesť, zastavte postup a vyhľadajte lekársku pomoc. Ak pocítite odpor vo vonkajšom zvierači, požiadajte pacienta, aby sa jemne namáhal, akoby sa o to pokúšal prejsť moč alebo kašeľ.

Bolí v tejto súvislosti zavedenie katétra?

Vkladanie buď typ katéter môže byť nepríjemné, preto sa na zníženie akejkoľvek bolesti používa anestetický gél. Môžete tiež pociťovať určité nepohodlie počas katéter je na mieste, ale väčšina ľudí s dlhodobým katéter zvykni si na to časom Prečítajte si viac o druhoch moču katéter.

Ako sa zavádza katéter do mužského pacienta?

Vložte katéter:

  1. Jednou rukou držte penis priamo z tela. Druhou rukou pomaly vložte katéter do močového otvoru.
  2. Opatrne zatlačte katéter asi 7 až 10 palcov do penisu, kým nezačne vychádzať moč.

Odporúča: