Mám vypustiť subungválny hematóm?
Mám vypustiť subungválny hematóm?

Video: Mám vypustiť subungválny hematóm?

Video: Mám vypustiť subungválny hematóm?
Video: subchorionic hematoma 2024, Júl
Anonim

Subunguálna drenáž hematómu nie je potrebné, ak hematóm nie je bolestivé. Ak je krv spontánne odvodňujúce od hematóm , drenáž je tiež nepravdepodobné, že bude mať ďalšie výhody. V a prítomnosť akrylových nechtov, elektrokauterizácia je kontraindikovaná do a akryl klinec je odstránený.

Vzhľadom na to, čo sa stane, ak nevypustíte subungválny hematóm?

Ak ponechané bez ošetrenia, jednoduché subungválny hematóm zvyčajne rastie s predlžovaním klinec tanier a vyrieši sa sám, aj keď niekedy subunguálne hematómy môžu vyústiť do svojho klinec odpadnutie (t.j. onycholýza). Až pokým klinec vyrastá však môžeš očakávajte týždne až mesiace modro-čierneho zafarbenia.

čo sa stane ak necháš krv pod nechtom? Tvoj doktor to môže nazvať a „Subunguálny hematóm“ Ak ty mať krvácanie pod nechtom alebo necht na nohe. to môcť spôsobiť symptómy, ako je intenzívna bolesť a pulzujúca ako krv zbiera pod necht . Pokiaľ vy majú tiež zlomené kosti alebo poškodenie klinec lôžko a/alebo okolité tkanivá, toto zranenie zvyčajne nie je znepokojujúce.

Jednoducho povedané, ako dlho musíte vypúšťať subunguálny hematóm?

Lekár urobí malú dieru v klinec laserom alebo ihlou. Potom môže byť oblasť obviazaná obväzom a môže pokračovať vypustiť po dobu až 3 dní. Tento postup mal by nepokúšajte sa to robiť doma môcť spôsobiť infekcie alebo ďalšie poranenia klinec posteľ.

Bolí odvodnenie subunguálneho hematómu?

Zdieľať na Pintereste Lekár môže vykonať trefináciu nechtov vypustiť krvi a pomáhajú zmierniť bolesť a tlak. Maloletý subungválny hematóm áno nespôsobuje vážne zdravotné problémy. Domáce lieky môžu pomôcť zvládnuť bolesť, kým sa zranenie hojí. Voľne predajné lieky proti bolesti môžu znížiť nepohodlie a opuch.

Odporúča: