Na čo sa inzulínový liek používa?
Na čo sa inzulínový liek používa?

Video: Na čo sa inzulínový liek používa?

Video: Na čo sa inzulínový liek používa?
Video: 16 ошибок штукатурки стен. 2024, Júl
Anonim

Inzulín je použité na liečenie radu chorôb vrátane cukrovky a jej akútnych komplikácií, ako je diabetická ketoacidóza a hyperosmolárne hyperglykemické stavy. Je to tiež použité spolu s glukózou na liečbu vysokých hladín draslíka v krvi. Inzulín bol predtým použité v psychiatrickej liečbe tzv inzulín šoková terapia.

Tiež je potrebné vedieť, na čo sa inzulín používa?

Inzulín je hormón produkovaný pankreasom, ktorý umožňuje vášmu telu využiť cukor (glukózu) zo sacharidov v potravinách, ktoré jete na energiu, alebo uložiť glukózu pre budúce použitie. Inzulín pomáha udržať hladinu cukru v krvi príliš vysokú (hyperglykémia) alebo príliš nízku (hypoglykémia).

Následne vzniká otázka, prečo diabetici užívajú inzulín? Úloha inzulín v tele Ak nemáte cukrovka , inzulín pomáha: Regulovať hladinu cukru v krvi. Pankreas reaguje produkciou inzulín , ktorý umožňuje vstup glukózy do buniek tela, aby poskytol energiu. Uložte prebytočnú glukózu na energiu.

Rovnako sa ľudia pýtajú, či sa inzulín používa aj na niečo iné ako na cukrovku?

VÝSLEDKY: Pri štúdiu literatúry nie diabetické použitie z inzulín patrí sem: hojenie rán, parenterálna výživa, starnutie, kulturistika, kardioprotekcia pri akútnych koronárnych syndrómoch, inzulín test tolerancie na testovanie fungovania osi hypotalamo-hypofýza-nadobličky, bunkovej kultúry, liečby rakoviny, Čo sa stane s inzulínom po jeho použití?

Pečeň. Inzulín stimuluje tvorbu a ukladanie glykogénu z glukózy. Vysoká inzulín hladiny spôsobujú, že sa pečeň nasýti glykogénom. Kedy toto stane sa , pečeň odoláva ďalšiemu skladovaniu. Glukóza je použité namiesto toho vytvárajú mastné kyseliny, ktoré sa premieňajú na lipoproteíny a uvoľňujú sa do krvného obehu.

Odporúča: