Do čoho odteká dolná žila štítnej žľazy?
Do čoho odteká dolná žila štítnej žľazy?

Video: Do čoho odteká dolná žila štítnej žľazy?

Video: Do čoho odteká dolná žila štítnej žľazy?
Video: Totální tyreoidektomie - úplné odstranění štítné žlázy - rakovina 2024, Júl
Anonim

Nižšie žily štítnej žľazy . The nižšie žily štítnej žľazy je veľa a oni odtekať do podklíčkové alebo brachiocefalické žily.

Kam teda odteká dolná žila štítnej žľazy?

Anatomické časti, zatiaľ čo horné a stredné žily štítnej žľazy slúžia ako priamy prítok do vnútorný krčný žila, nižšie žily štítnej žľazy odtekajú priamo do brachiocefalické žily . Tvoria plexus pred priedušnicou, za Sternothyreoidei.

aka je poloha stitnej zlazy? The štítna žľaza má tvar motýľa žľaza ktorý sedí nízko na prednej strane krku. Váš štítna žľaza leží pod vašim Adamovým jablkom, pozdĺž prednej časti priedušnice. The štítna žľaza má dva bočné laloky, spojené mostíkom (istmom) v strede.

Čo týmto spôsobom odteká do ľavej brachiocefalickej žily?

Vľavo a správny nižšia štítna žľaza žily : odtekať do nadradený aspekt ich korešpondencie žily blízko sútoku. Vľavo a správny vertebrálny žily . Vľavo nadradený medzikostal žily : odteká do ľavej brachiocefalickej žily.

Kam odteká vnútorná krčná žila?

Počas svojho zostupu dole krkom vnútorná krčná žila prijíma krv z tvárovej, lingválnej, okcipitálnej, nadradenej a strednej štítnej žľazy žily . Títo žily odtekajú krv z prednej tváre, priedušnice, štítnej žľazy, pažeráka, hrtana a svalov na krku.

Odporúča: