Obsah:

Aké lieky sú v DuoNeb?
Aké lieky sú v DuoNeb?

Video: Aké lieky sú v DuoNeb?

Video: Aké lieky sú v DuoNeb?
Video: Суп на Всю Семью! РАССОЛЬНИК в КАЗАНЕ! КАК ПРИГОТОВИТЬ 2024, Júl
Anonim

DuoNeb® ( ipratropiumbromid a albuterol síran) obsahuje albuterol sulfát, ktorý je beta-adrenergným agonistom, a ipratropiumbromid , čo je anticholinergikum. Tieto dva lieky spolu pôsobia na otvorenie dýchacích ciest v pľúcach.

Ďalej, ako podávate liečbu DuoNeb?

Použitie inhalačného roztoku DuoNeb:

  1. Otvorte fóliové vrecko a vyberte jednu injekčnú liekovku.
  2. Seďte vzpriamene v pohodlnej polohe.
  3. Pomaly a rovnomerne sa nadýchnite, kým rozprašovač nevytvorí viac hmly a komora na liečivo nebude prázdna.
  4. Po každom použití rozprašovač vyčistite.

Okrem vyššie uvedeného sú ipratropiumbromid a albuterol rovnaké? Atrovent HFA ( ipratropiumbromid HFA) a Albuterol síran ( albuterol síranový inhalačný roztok) sú bronchodilatátory. Albuterol sulfát sa používa na liečbu alebo prevenciu bronchospazmu u ľudí s reverzibilnou obštrukčnou chorobou dýchacích ciest. Albuterol sa tiež používa na prevenciu cvičením vyvolaného bronchospazmu.

Vzhľadom na to, prečo sa albuterol a ipratropium podávajú spoločne?

Ipratropium a albuterol kombinácia sa používa na kontrolu symptómov pľúcnych chorôb, ako je astma, chronická bronchitída a emfyzém. Používa sa tiež na liečbu zablokovania prúdenia vzduchu a na predchádzanie zhoršeniu chronickej obštrukčnej choroby pľúc (CHOCHP) u pacientov, ktorí potrebujú iný liek.

Môžem zmiešať albuterol a ipratropium?

Ipratropium môže byť zmiešané s albuterol ak sa použije do jednej hodiny od miešanie . Miešanie kromolyn s inými liekmi sa neskúmal, aj keď existuje dlhá klinická história miešanie kromolyn a albuterol.

Odporúča: