Čo sú otoakustické emisie produktov skreslenia?
Čo sú otoakustické emisie produktov skreslenia?

Video: Čo sú otoakustické emisie produktov skreslenia?

Video: Čo sú otoakustické emisie produktov skreslenia?
Video: 14. USU - Временное скрытие колонок 2024, Júl
Anonim

Skreslenie - otoakustické emisie produktu (DPOAE) sa generujú v kochlei v reakcii na dva tóny danej frekvencie a hladiny akustického tlaku prítomné vo zvukovode. DPOAE sú objektívnym indikátorom normálne fungujúcich vonkajších vláskových buniek kochley.

Podobne, čo spôsobuje otoakustickú emisiu?

Otoakustické emisie (OAE) sú zvuky kochleárneho pôvodu, ktoré je možné zaznamenať mikrofónom zabudovaným do zvukovodu. Oni sú spôsobil pohybom senzorických vláskových buniek kochley, ktoré energicky reagujú na sluchovú stimuláciu.

Rovnako tak, čo je test otoakustických emisií? OAE test sa používa na zistenie, ako dobre funguje vaše vnútorné ucho alebo slimák. Meria otoakustické emisie alebo OAE. Sú to zvuky vydávané vnútorným uchom pri reakcii na zvuk. Vo vnútornom uchu sú vláskové bunky, ktoré reagujú na zvuk vibrovaním.

Tiež viete, čo je test sluchu Dpoae?

Slimák je zmyslový orgán pre sluchu obsiahnuté vo vnútornom uchu. Akusticky vyvolaná otoakustická emisia testovanie umožňuje audiológovi pochopiť, ako fungujú vonkajšie vlasové bunky vášho vnútorného ucha. Získať DPOAE meraní, audiológ umiestni do vášho vonkajšieho ucha zátku do ucha.

Čo znamená chýbajúci Dpoae?

Keď DPOAE je prítomný vo zvukovode, označuje že mechanizmus, ktorý ho generuje (tj. kochleárny zosilňovač), je funkčný; keď DPOAE je neprítomný , to označuje že zosilňovač je nefunkčný alebo nefunkčný a že dochádza k poruche sluchu.

Odporúča: