Aké telesné systémy podporuje lymfatický systém?
Aké telesné systémy podporuje lymfatický systém?

Video: Aké telesné systémy podporuje lymfatický systém?

Video: Aké telesné systémy podporuje lymfatický systém?
Video: Lymfatický systém, 1 část 2024, Júl
Anonim

Lymfatický systém pracuje s kardiovaskulárny systém vrátiť telesné tekutiny do krv . Lymfatický systém a kardiovaskulárny systém sa často nazývajú telesné dve“ obehové systémy . „K orgánom lymfatického systému patrí mandle , týmusová žľaza a slezina.

S akými systémami v tejto súvislosti pracuje lymfatický systém?

Lymfatický systém pracuje s kardiovaskulárny systém na návrat telesných tekutín do krvi. Lymfatický systém a kardiovaskulárny systém často sa nazývajú telesné dve “ obehových sústav . „K orgánom lymfatického systému patrí mandle , týmusová žľaza a slezina.

Rovnako tak, ako funguje lymfatický systém s imunitným systémom? The lymfatický systém zohráva integrálnu úlohu v imúnny funkcie tela. Je to prvá línia obrany proti chorobám. Táto sieť ciev a uzlín transportuje a filtruje lymfatickú tekutinu obsahujúcu protilátky a lymfocyty (dobré) a baktérie (zlé). Slezina tiež pomáha telu bojovať proti infekcii.

Ako teda lymfatický systém spolupracuje s obehovým systémom?

The lymfatický systém je súčasťou obehový systém , obsahujúci sieť navzájom prepojených elektrónok známych ako lymfatické cievy, ktoré nesú číru tekutinu tzv lymfy smerom k srdcu. The lymfatický systém transportuje biele krvinky, ktoré sú dôležité v imunitnej reakcii proti patogénom.

Je lymfatický systém imunitným systémom?

The lymfatický systém je súčasťou imunitný systém . Tiež udržiava rovnováhu tekutín a zohráva úlohu pri vstrebávaní tukov a živín rozpustných v tukoch. The lymfatické alebo lymfatického systému zahŕňa rozsiahlu sieť ciev, ktorá prechádza takmer všetkými našimi tkanivami, aby umožnila pohyb tekutiny tzv lymfy.

Odporúča: