Čo sú materiály na odtlačky zubov?
Čo sú materiály na odtlačky zubov?

Video: Čo sú materiály na odtlačky zubov?

Video: Čo sú materiály na odtlačky zubov?
Video: НЕМЦЫ ВОСТОЧНОЙ ПРУССИИ ПОСЛЕ ВОЙНЫ. ИСТОРИИ ПРОФЕССОРА. КОП ПО ВОЙНЕ. КОП ПО СТАРИНЕ 2024, Júl
Anonim

Materiály na tlač sa používajú v zubné lekárstvo zaznamenávať detaily intraorálnych štruktúr na zhotovenie reprodukcie zubov a mäkkých tkanív na konštrukciu zubné protézy.

Vzhľadom na to, aký materiál sa používa na odtlačky zubov?

Alginát je elastický, ireverzibilný hydrokoloid odtlačkový materiál . Nevratný hydrokoloid dojmy tvoria neoddeliteľnú súčasť nepriamych výplní. Alginát je jedným z najbežnejších použitý zubný materiál ; a alginát dojem je jednoduchá, nákladovo efektívna a nepostrádateľná súčasť zubné prax.

Možno sa tiež opýtať, aké sú 3 typy zubných odtlačkov? Existujú tri hlavné typy zubných odtlačkov - predbežná, konečná a registrácia skusu.

  • Predbežné odtlačky sú presné reprodukcie úst pacienta.
  • Finálne odtlačky obsahujú presné detaily zubných štruktúr a ich okolitých tkanív.

Následne sa tiež môže niekto opýtať, aký je najlepší materiál na odtlačky zubov?

Výhodný je elastomér odtlačkové materiály na trhu sú polyvinylsiloxány (PVS) a polyétery (PE). Polyétery sú známe svojimi hydrofilnými vlastnosťami a dobre tekutosť. Polyvinylsiloxány sú na druhej strane známe svojou vynikajúcou elasticitou, vysokou pevnosťou v ťahu a stabilitou.

Ako sa nazýva bežný odtlačkový materiál?

Hovorí sa, že prvý dojem je všetko, a to platí najmä v oblasti stomatológie. Tento článok bude diskutovať o 3 najviac bežné klasifikácie odtlačkové materiály : polyéter (PE), vinylpolysiloxán (VPS) a hybrid materiál tzv vinylpolyétersiloxán (VPES).

Odporúča: