Na čo slúžia odtlačky zubov?
Na čo slúžia odtlačky zubov?

Video: Na čo slúžia odtlačky zubov?

Video: Na čo slúžia odtlačky zubov?
Video: Страшные истории. Странные правила ТСЖ. Ночью он забрался в наш дом. Ужасы 2024, Júl
Anonim

Dojmy môžu byť použité na vytvorenie ústa stráže, bieliace podnosy, úchytky, korunky, mostíky, dyhy, zubné protézy , a okrem iného aj presné modely.

Otázkou tiež je, prečo sa robia zubné odtlačky?

Používajú sa na výrobu odliatkov a matríc s presnými detailmi štruktúr zubov a ich okolitých tkanív. Odliatky a matrice používajú zubné laboratórnych technikov na stavbu koruniek, mostíkov, zubných protéz a iných náhrad.

Navyše, aký materiál sa používa na odtlačky zubov? Alginát je elastický, ireverzibilný hydrokoloid odtlačkový materiál . Nevratný hydrokoloid dojmy tvoria neoddeliteľnú súčasť nepriamych výplní. Alginát je jedným z najbežnejších použitý zubný materiál ; a alginát dojem je jednoduchá, nákladovo efektívna a nepostrádateľná súčasť zubné prax.

Len tak, sú odtlačky zubov bolestivé?

Aby bolo možné vytvoriť dojem , musíte otvoriť ústa dostatočne široko na to dojem podnos, aby sa zmestil a plesnivel v ústach. To môže byť veľmi bolestivé pre pacientov s TMK a bruxizmom s extrémnou čeľusťou bolesť . Po dojmy odoberú, pošlú sa do laboratória, kde vám vyrobia chránič zubov.

Ako dlho trvá odtlačok zubov?

Je dôležité opustiť dojem v ústach minimálne 2 minúty, optimálne sú však 3 minúty. Materiál stále nebude úplne vytvrdený; bude však dostatočne pevný, aby sa dal odstrániť s minimálnym alebo žiadnym skreslením. Uistite sa, že necháte svoje dojmy pred vložením do obálky sedieť 30 minút.

Odporúča: