Obsah:

Môžu sa furosemid a hydroCHLOROtiazid užívať spolu?
Môžu sa furosemid a hydroCHLOROtiazid užívať spolu?

Video: Môžu sa furosemid a hydroCHLOROtiazid užívať spolu?

Video: Môžu sa furosemid a hydroCHLOROtiazid užívať spolu?
Video: Why Furosemide is used in hypercalcemia while Chlorothiazide is not 2024, Júl
Anonim

furosemid hydrochlórtiazid

Predtým užívanie furosemidu , povedzte svojmu lekárovi, ak tiež užívate hydroCHLOROthiazid . Možno budete potrebovať úpravu dávky alebo špeciálne testy, aby ste mohli bezpečne vziať oba lieky spolu . Toto kombinácia môže znížiť hladiny určitých minerálov vo vašom tele, ako je draslík, horčík a sodík.

V tomto ohľade sú furosemid a hydrochlorotiazid rovnaké?

Lasix je diuretikum (pilulka na odvodnenie) používaná na odstránenie vody a soli z tela. Hydrochlorotiazid je diuretikum predpísané na liečbu vysokého krvného tlaku, edému spôsobeného srdcovým zlyhaním, cirhózy, chronického zlyhania obličiek, nefrotického syndrómu a kortikosteroidov.

Za druhé, prečo sa Metolazone podáva pred furosemidom? Aj pri nízkych dávkach metolazón významne zosilňuje diuretické účinky furosemid a preto zjednodušuje liečbu zadržiavania tekutín. Môže tiež znížiť náklady na terapiu. U 3 pacientov furosemid Potom bolo potrebné dávku znížiť metolazón aby sa predišlo nadmernej negatívnej bilancii tekutín.

Čo je teda účinnejší furosemid alebo hydrochlorotiazid?

Furosemid je diuretikum voľby na liečbu hypertenzie pri chronickom ochorení obličiek, ale adaptačné zmeny v distálnom nefrone môžu znížiť jeho účinnosť. Hydrochlorotiazid neverí sa, že je efektívne v tomto nastavení. Spojenie dvoch diuretík bolo viac efektívny na krvný tlak.

Môžete užívať 2 diuretiká spoločne?

Rôzne diuretiká môžu byť zadaný spolu a Môžeš vziať s inými liekmi, niekedy v tej istej tabletke.

Odporúča: